首頁 > 作品 > 正文

鸿彩快三彩票Dersyn Studio Co., Ltd Z9度假村


Z9度假村位于泰國北碧府Srinagarind堤岸犀利起,是一個漂浮在水面上的度假勝地顾店,其設計獲得了由BCI Asia頒發的2018年IDA“休閑類項目”大獎词。度假村的獨特之處在于其對材料的運用和以自然為導向的獨特結構︰客人們可以選擇隱私性良好的陸上住宿深渊斩,或者舒適又別具一格的筏上住宿合区搅。每個建築物都采用自然通風人身边,其形態及色彩與優美的山景和湖景相互襯托开过口,並以適度的比例融入周邊環境瑰。建築的輪廓與自然形成的湖岸彼此呼應陌扭,大堂空間是基于月亮的方向而設計全身绕,客人們可以在此體驗“日出與日落”的盛景想听我。
Z9 Resort, awarded IDA 2018 Winner Prize “hospitality” from BCI Asia, is a floating resort which perched on Srinakarin Dam, Kanchanaburi. The resort is famous for their appropriately use of materials and its nature-oriented structure which offer private on-land accommodation and cozy raft accommodations. Each building utilizes natural ventilation, the shapes and color intimately blended in with the attractiveness of mountain and lake view. The proportion is also in line with the environment. The lines obviously represent the natural lake-side context, and the lobby is designed based on lunar direction which mean resort’s guess can enjoy stunning “Sunrise and Sunset” scenic.

Z9度假村的主人認為湖水,享受自然環境的最理想方式就是在一個以可持續理念為基礎而設計的場所中得到休息與放松你下车。基于這一想法贴过,設計團隊提出了“3R”理念我移,分別代表再利用中扑去、減少和回收下泪姐,並通過各種方式使其在項目中得到實現大哥养。
Z9 owners’ believe that one of the best way to enjoy natural environment is to stay and relax in the resort which adopted sustainable design concept. So, sustainable design approaches, based upon the “3R” concept which are Reduce, Reuse and Recycle, have been used in this project in many ways.






首先關于“再利用”方面提醒您,再利用的概念體現在度假村現有的木材中声音竟。設計師通過采購當地廢棄木材實現了“再利用”的理念足原,這些廢棄木材通過壓縮變成圖案豐富的木塊真像你,用在天花板上城找我,體現了很好的自然屬性想强调。
Firstly, Reuse. Reuse concept was refer to the use of existing wood from the existing resort. The old wood were use as resort decorations. OSB Board which used as the ceiling was another aspect of the reuse concept. This is because OSB Board was created by compressing layers of wood flakes.



其次關于“減少”方面出手指,在自然資源豐富的場地內構造建築物的最佳方式之一就是盡可能減少其對環境的影響耐烦说。基于這一點茶杯点,建築團隊幾乎沒有改變場地的既有輪廓可哭。度假村整體采用了鋼結構等輕盈結構明白谁,以不同的方式對場地環境進行了保護般容易。例如总比你,鋼結構帶來的更寬跨度可以減少建築與地面的實質接觸间礼,並且能夠很好地適應既有建築的基礎臭棋篓,同時實現比混凝土結構更加迅速且干淨的施工肩膀抓。
Secondly, Reduce. One of the best way to build any building within the site which has rich-natural context is to create as less environmental footprint as possible. According to this way of approach, very-few site contour adjustment were applied. Light-weight structure such as steel structure was used to build this resort. Steel structure promote eco-friendly outcome in many ways for instance the wider span which means less on-ground touching and can be adjusted to suit with the existing footing, faster and cleaner construction in comparison with concrete structure.





最後關于“回收”方面地一动,體積龐大的舊木材在經過改造之後被應用于室內家具这显。此外兄弟四,度假村排放的廢水將在閉路循環水系統中得到處理他下定,而非排放至湖中算女孩,這將使客人們能夠愜意地享受水上活動起反攻。
Thirdly, Recycle. Since some of the existing wood is quite large so, they were adjusted and used for in-door furniture. Moreover, close circuit water treatment was applied to treat the water before drainage into the lake. This mean resort’s guess can enjoy their water activities with worry-free.









北碧府向來以山景和湖景而聞名心情随,私密而寧靜的住宿空間與優美的自然環境相互對話人跟鬼,為客人帶來悠閑而愜意的享受隐作痛。
Essentially, guess can absorb privacy, serenity, and be in tuned with the natural context of Kanchanaburi, one of Thailand’s most famous place for enjoying hillside and lakeside scenic, during their stay.





項目圖紙︰







項目概況︰
項目名稱: Z9度假村
建築師事務所: Dersyn Studio Co., Ltd
聯系郵箱: dersyn_@hotmail.comarchitect.desyn@gmail.com
項目地點:泰國Kanchanaburi Si Sawat
完成年份: 2020年11月26日
總建築面積: 3100平方米
首席建築師: Sarawoot Jansaeng aram (Dersyn Studio Co., Ltd.)
項目團隊: Chanita Wannamass, Kunakorn Buathong, Nuttawoot Mutchima, Suchin Thongmorn, Tawee Natrakulwisut, Thitipong Fuangfung, Wasawat  Maneeon
客戶: Chatchai Chatudomkul
其他參與者: Saksit Veeramas (照明顧問)笔账我、Teeracote Konglomjeake (電氣工程師)这厮居、Narathip Deekaew (結構工程師)秦明地、TEN Design and Construction(內部裝修承包商)
結構體系: 現有基礎鋼結構
主要材料: 外露鋼筋混凝土韧程度、木瓦屋頂种鲜红、現有木材具上、竹子XXX、鋼材饭馆内、定向刨花板承担、鋁己被骗、玻璃
照片版權: Beer Singnoi, Jagkree Phetphosree

Project name: Z9 Resort
Architect’s Firm: Dersyn Studio Co., Ltd
Contact e-mail: dersyn_@hotmail.comarchitect.desyn@gmail.com
Project location: Si Sawat, Kanchanaburi, THAILAND
Completion Year: 25 December 2017
Gross Built Area: 3,100 square meters
Principal Architects:   Sarawoot Jansaeng-aram (Dersyn Studio Co., Ltd.)
Project Team: Chanita Wannamass, Kunakorn Buathong, Nuttawoot Mutchima, Suchin Thongmorn, Tawee Natrakulwisut, Thitipong Fuangfung, Wasawat  Maneeon
Client: Chatchai Chatudomkul
Other participants: Saksit Veeramas (lighting consultant), Teeracote Konglomjeake (electrical engineer), Narathip Deekaew (structural engineer), TEN Design and Construction (interior fit-out contractor)
Structural System: Steel Structure on existing footing
Major Materials: exposed reinforced concrete, shingle roof, existing wood, bamboo, steel, OSB, aluminum, glass
Photo credits: Beer Singnoi, Jagkree Phetphosree



鸿彩快三彩票

| 下一页