首頁 > 作品 > 正文

鸿彩快三彩票EDEN Singapore 伊甸園公寓項目︰花園城市的空中居所


五十年前的新加坡的未來發展構想是成為一座“花園城市”都前。因此在赫斯維克工作室(Heatherwick Studio)接受于這一處歷史悠久的牛頓區設計此座公寓樓的項目時世最强,便受到這一願景的影響握住她,以及在郁蔥茂盛的熱帶環境里可直,該地區十九世紀建築風格的啟發虫王,舍棄了新加坡近幾十年來封閉的鋼制和玻璃材質公寓高樓的建築模式心你,取而代之的是上面写,創建一個更生動中毒,更自然小予,更壯觀的“花園中的家”—— 居于此處的人們效果自,在同城市綠樹成蔭的街道緊密相連的同時身体中,亦能享受住在高處之時通讯信,眺望更遼闊的風景声音大、沐浴更充足的陽光赶忙凑,以及完全享受私密和靜謐空間的东西走,種種“雲端之上”的歡愉和驚喜回帖中。設計師希望這座建築從地面抬頭看声嘹亮,這些綠色的街道看起來能夠有高聳入雲一般的壯麗感和凌駕感阻截。
Fiftyyears ago, Singapore was imagined as a ‘city in a garden’. When HeatherwickStudio was commissioned to design an apartment building in the historic Newtondistrict, they were inspired by this vision, and by the lush tropical settingof the area’s nineteenth-century houses. They wanted to move away from theenclosed steel and glass towers of recent decades and instead, create a morenatural ‘home in a garden’ a place where residents could feel connected tothe city’s tree-lined streets, yet enjoy the views, light and privacy that comewith living high above them. From the ground, they wanted it to appear as ifthese green streets were rising up into the sky.


“花園里的家” A ‘home in a garden

“伊甸園”中總計二十套公寓无疑带,一層為一套常识。而當它們層層堆疊起來但先,公寓們被逐漸抬升直至地面花園無法觸及的高度;因此設計團隊對如何同時抬高綠化空間啥我,並將其設計成能夠貫穿整座公寓樓進行了相關研究;最終他們選擇拆除傳統住宅高樓的方形構築血险险,並將服務設施空間移至周邊嫌伤势,從而于每一層的中央位置余留出巨大的生活空間;每一層的漂浮中庭被各個尺寸稍小的獨立房間以及寬闊的貝殼狀陽台所包圍;後者以交錯的結構彼此相連我签订,形成連貫而豐富的雙維高度空間折扇,從二十多種植物中精心選取出來的合技你,繁茂的熱帶植物布滿其中;而除了將每間公寓的綠化空間填滿之外40W字,這些植物還將順著建築的中央輪廓層層疊疊地向下伸展蔓延木杯,成為優化這座現代公寓建築外觀的重要軟質元素间最大。
EDENcontains twenty apartments, with just one per floor. When stacked on top ofeach other, the apartments are quickly lifted out of reach of a ground-levelgarden, so the design team examined how to raise this greenery and thread itupwards through the building. By pulling apart the square block of aconventional residential tower and moving services to the perimeter, they wereable to create a large central living space on each floor, surrounded bysmaller individual rooms and wide shell-like balconies. These balconies arealternated to create a series of double-height spaces, which are filled with tropicalplanting, drawn from more than twenty species of flora. As well as surroundingeach apartment with greenery, the plants will grow to cascade down thebuilding, softening its appearance.



赫斯維克工作室從新加坡地形的自然輪廓中汲取靈感千虑,對其進行了抽象化加工從而創造出新的地形紋理己影,然後與制造商合作人聊,為每個混凝土板生產出一次性模具——其上雕刻有“伊甸園”及其周圍環境的輪廓和位置——這種浮雕設計賦予了材質本身更強的物理屬性和概念趣味要刺。 建築本體的顏色也在“伊甸園”的功能空間區分方面起著重要作用;設計師在新加坡的陽光下對一百多種深紅特兴奋,紫和褐進行了顏色測試刃口上,最終選擇這一種最自然呈現怕沉默,且與混凝土材質相輔相成的理想色調深挖她。
Thestudio took the natural contours of Singapore’s terrain and abstracted it tocreate a new topographical texture, then worked with fabricators to produceone-off moulds for each concrete panel. Embossed with an outline of thebuilding and its immediate surroundings, these panels reveal and make a virtueof their location, giving the material greater physical and conceptualinterest. The colour of the building also plays a role in differentiating EDEN.To find the ideal tone that would appear natural and complement the concrete,more than a hundred deep red, purple and brown shades were tested under theSingaporean sun.



建築內飾 Interiors

“伊甸園”的入口處設于一層地面您贵,需率先穿過一個峽谷狀的走廊你想买,寬1.5米次因,高則是它寬度的10倍以上去炸,黑色花崗岩為走廊內襯的主要材質我洋洋。這條路徑直通向位于建築物中心處的招魂,最為引人注目的大廳;大廳內高達18米的天花板之上绍起,懸掛有蔥郁茂盛健康生長著的植物吊燈紧密起。設計師將坐落于第一層的第一套公寓的層高间冲,挑至比同水平街道線再高27米的位置顿时,以此來確保每一層的住戶傻哥哥,都能充分享受從高處俯瞰風景的震撼少数几。“伊甸園”中的每一處內飾細節但没穿,都經過無比精心地設計爱侣,以此傳達出設計者想要讓住客體驗到的“如家溫暖”的感覺人叫。而內飾中對于那些有機材料的天然缺陷的保留求他,反而成為了建築本身的珍貴特質而得到贊頌和青睞︰譬如白胖,裸露在外的具有長達1.8億年歷史的侏羅統石灰岩印跡大半年,手工瓖木地板上肉眼可見的鋸痕集资料,陽台的地板上鋪設有人字形花紋的板岩;這種設計概念一直沿用至橡木廚櫃的實心裸木和胡桃木迎賓步道——後者甚至模仿了建築外部混凝土牆的仿地形紋理大格。赫斯維克工作室甚至采用了同樣有所限制卻又極其豐富的材質被压制,為“伊甸園”項目特別定制設計了在浴室空間內的盥洗池拉他,梳妝櫃和浴缸样释放。
Atground-level, entrance is through a canyon-like corridor, 1.5 metres wide andmore than ten times as high, lined with black granite. This opens into adramatic 18-metre-high lobby at the heart of the building, hung with livingplant chandeliers. This space is made possible by raising the first apartment27 metres above street level, ensuring that every residence benefits fromelevated views. Throughout the building, every interior detail has been craftedto express a sense of warmth. The natural imperfections of the organicmaterials have been celebrated; for example, the imprints in the 180million-year-old Jura limestone are revealed, saw marksare left visible in the handmade parquet, and the balcony floor is laid with atextured herringbone-patterned slate. This idea flows through to the solidexposed timber of the oak kitchen cabinets, and the walnut entrance way, whichmimics the topographical texture of the exterior concrete panels. In thebathrooms, the sink, vanity unit and bath were also custom-designedfor the project by the studio, and utilise a similarly restrained yet richpalette of materials.



可持續發展Sustainability

“伊甸園”融合了主動和被動兩種功能百点,從而節省能源画地,形成自然通風而涼爽舒適的空間——譬如深懸臂陽台引起大,不僅可以起到遮陽的功能解药中,同時亦可以最大程度地將自然光通過落地雙開門引入公寓没出声。 起居空間三面有窗前飞去,充分滿足室內自然通風的要求谁杀你。而為了減弱日光的輻射強度同時避免光反射污染大鼓,窗戶的玻璃板被設計成向後折置校走去。作為垂直花園的系列建築的組成部分我想去,“伊甸園”成為了一種象征别赠送,來詮釋或證明新加坡是如何引領世界各國保護和發展城市自然環境更快乐。
Thebuilding incorporates a number of features, both active and passive, to conserveenergy and promote naturally cool, comfortable spaces. These include deepcantilevered balconies which provide solar shading whilst also maximising thebenefits of natural light coming into the apartments through full heightbi-folding doors. Windows in the living space open on three sides to allownatural cross-ventilation. The glazing is set back to reduce solar gain. As avertical series of gardens, the building is also symbolic of how Singapore hasled the way in embracing the conservation of the natural world in the city.



每間公寓的中心格更好,都有一個混凝土結構遮頂双美眸,被包裹于郁郁蔥蔥的熱帶陽台的綠化之中的教鞭敲,寬敞而明亮的中央空間三十几。住客的視線可以穿過這處留白打听,眺望和俯瞰整座城市的遼闊景色;它象征著“親密感”破功,象征著“凝聚力”——數量龐大的私人房間以及設施完備的公共區域文淑女,形成以它為中心的鼓掌声,更直觀钱别墅、更靈活的布局結構唰唰,向外不斷延伸成自己。為了確保居住于“伊甸園”中的每一位住戶都能欣賞到最佳景觀藏人,設計師使用無人機技術下由我,拍攝畫面权威可、考察環境胸前站,對不同角度的風景進行評估和篩選;這種方式有助于設計師更好地去理解景色︰置于不同高度的起居空間知道彤,能夠提供給人們怎樣不同的觀賞體驗枪口上?基于實地勘察一团乱,以及對陽光和遮蔭的考慮006250,設計者對建築的旋轉角度做出了相應的調整母亲般。
Atthe heart of every apartment, there is a large light central space, shelteredby the concrete structure and wrapped in the greenery of the lush tropicalbalcony, with views of the city beyond this is conceived as a place for togetherness.More private rooms and discreet service areas extend from this main livingspace in an intuitive, flexible arrangement. Toensure that the apartments addressed the best possible view, we used footagefrom a drone to assess the different options this allowed us to betterunderstand the views as they would actually be experienced at the height of theliving spaces. We adjusted the building’s rotation accordingly, while takinginto account sunlight and shade.


室內飾面與整個建築的設計理念緊密相連装柔弱。譬如說做儿,公寓內部空間所鋪設的木制人字形地板虚脱感,延至陽台地面被扭,以同種色調石板的方式進行元素復述奸商去,以此來實現建築內部風格語言的一致性和連貫性中唐三。再譬如惊惧,建築外牆的浮凸結構混凝土板断腐蚀,也是對“伊甸園”內部入口處比沉默,雕刻于胡桃木飾面上的地形圖案所做出得一種回應次发生。 從這種意義上講清前路,“伊甸園”這座建築前停下,被視為了一個整體今反,是獨一的有機存在——它的一切都被設計成為相同的自然的形態的一部分;這種形態经吃过,儼然已深深植根于城市的街道之下宫走,並企圖將原本存在于地面的“綠”帶至天際我心脏。
Theinterior finishes relate to the design concept for the overall building. Forexample, the wooden herringbone-pattern apartment floors flow out to thebalconies, where they are recreated in a similarly toned slate. The texturedconcrete panels of the exterior walls are also echoed internally in the entranceway, which mimicsthis topographical pattern in a walnut finish. In this sense, the building isconceived as a single organic object everything is designed as part of thesame natural form, which has taken root beneath the city’s streets and isdrawing greenery upwards towards the skyline.




優良的自然通風 optimal air ventilation

最重要的是求时,這座建築本身不應該與日常少啦,天氣和涼爽的風分割開來加浓郁。于是要更好,設計師將建築的窗戶設置成為可以從三側打開的結構付款则,室外的自然風便能夠于內部空間更為充分而順暢地流通定日。
Itwas important that the apartments were not cut-off from the life of the city,the weather and cooling breezes, so the windows on all three sides of thebuilding can be opened, allowing air to flow throughout the space.




建築布局 The Layout

每一層的中央起居區寄生体,連同它的花園陽台你唱,為人們提供了一處既能夠享受自然管身,又能將人們緊密相連的空間——無論是小範圍的家庭活動清水可,還是大規模的社交聚會召唤源,它都毫無疑問是最佳選擇;而這種結構也使得每層公寓的私密空間布局边蹭,呈現出了一種更直觀的層次感︰公共服務區被置于建築的中央空間二十,人們可以通過相當便捷的路線执意跪,譬如乘坐電梯直接抵達其中;而與此同時小屋里,緊密環繞著它的各個公寓房間紫衣女,依舊擁有極高的私密度蛮方便,完全不受中央活動區影響寐。
Thecentral living area, with its garden balcony, provides a natural space in whichto bring people together, whether as a family, or when entertaining on a largerscale. The layout allows an intuitive hierarchy of privacy as you move throughthe apartment: service areas are within easy reach of this central space andthere is direct lift access, yet the individual rooms of the apartment remainprivate.


赫斯維克工作室 Q & A

Q: 設計中最具挑戰性的部分是什麼回望?從設計到完成需要多長時間三串挂?又是如何克服困難的摸索进?What was the most challenging part ofthe design, how long does it take from design to finish and how do we overcomethe difficulties?
A: “伊甸園”是花費六年時間的精心研究和設計才得以最終實現的項目复明。我們為自己設置了一個挑戰躲被窝,那就是要提出一種創新設計队友,它可以映射出更真實阻隔,更自然的世界敢吃下,並且具備只屬于它所坐落之處的善恶值,獨樹一幟的特質魂环融。而基于這種理解口出污,我們認為这里争,在設計的過程中真正重要的是要盡可能避免缺乏自然溫度的少高香,人造痕跡過重的元素伸出一,取而代之的是著重去強調各種材質的天然的特點和獨特的質感声招呼,以此來打造真正與眾不同的建築这种误。
Ittook six years of meticulous studies to come up with the design for EDEN. Weset ourselves the challenge of coming up with a design that would providesomething new, which embraced the natural world and was uniquely of its place.We felt that it was important to move away from some of the impersonal,manufactured developments we had seen in the region instead, we chose tocelebrate the quirks and unique textures of different materials to make abuilding that felt more organic and would be truly distinctive.

Q: 您在該項目中采用了哪些突破/創新設計搅合?What the breakthrough/innovative design you have adopted in this project?
A: 整個項目具有極強的創新性——它重新構想並且繪制了公寓式建築的設計方式迹象,將生活空間從冰冷建築體中的某個單元透生死,設計成如被花園環繞的先出声,開闊而明亮的“家”;它是一座植根于景觀之中的構築很委屈,無論是其中細節處處的精妙設計對于新加坡真實地形的美學隱喻描述,還是對于李光耀關于整座城市綠色願景的理念遵循表。
Theproject as a whole is innovative it reimagines the way apartments aredesigned, allowing the living spaces to feel more like spacious homes withgardens than units within buildings. It is also rooted in the landscape, fromSingapore’s physical topography to the legacy of Lee Kuan Yew’s green vision.


總平面圖1


總平面圖2

總平面圖3

室內平面圖
側視圖1
側視圖2
側視圖3
設計草圖1

設計草圖2
設計草圖3
設計草圖4


設計草圖5
設計草圖6
設計草圖7



設計草圖8

設計草圖9

伊甸園模型1

伊甸園模型2

伊甸園模型3

項目名稱︰伊甸園 EDEN
項目位置︰Singapore
完成年份︰December2019
項目總面積︰33,425sq ft
建築面積︰70,193sq ft
公寓數量︰20
停車場車位︰41
設計團隊(國際)︰Heatherwick Studio
設計總監︰ThomasHeatherwick
設計領隊︰MatCash
項目領隊︰GabrielSanchiz
項目團隊︰CharlieKentish, Craig Miller, John Minford
項目客戶︰Swire Properties Ltd/Celestial Fortune
室內設計團隊(國際)︰Heatherwick Studio
室內設計團隊(國內)︰Ensemble
建築設計團隊(國際)︰RSP Architects, Planners & Engineers
景觀設計︰COENDesign International
主要工程團隊︰Unison
機電工程團隊︰SquireMec
土木及結構工程團隊︰RSP Structures
獲獎經歷︰GreenMark Award for Building Platinum Rating

鸿彩快三彩票

| 下一页