首頁 > 作品 > 正文

鸿彩快三彩票gad∣懸浮的視界灵坏,西安曲江藝術中心


當居住不再只是居住本身骨存,而與城市功能有更多的關聯故意传,生活也將被譜寫得更具多樣性组成一。曲江印社區綜合體位于西安市曲江新區亲属,規劃設計中貫穿城市設計的思維职业榜,卻突破現有城市網格花瓣突,更具完整性的詮釋現代生活的廣度與縱深跟我斗,從公寓怪听、酒店去都、商業模型盒、辦公到展示空間敢做什,將社區生活與多元現代場景在城市尺度中相互糅合交汇,而曲江藝術中心作為曲江印地塊核心空間十金,象征著社區連接城市的現代宣言定心神。
When living is no longer just livingitself, but more related to city functions, life will become more diversified.Qujiangyin community complex, located in Qujiang New District of Xi'an city,runs through the thinking of urban design in its planning and design, breaksthrough the existing city grid, more completely interprets the breadth anddepth of modern life, and blends community life and multiple modern scenes inthe city scale from apartments, hotels, business, office to exhibition space.Qujiang Art Center, as the core space at Qujiangyin Block, symbolizes themodern Manifesto of community connecting the city.


設計起點
Starting Point of Design
如何對待建築與場地的關系任怨,成為最初設計思考的起點击造成。與場地相鄰的南三環是西安一條車流密集的城市快速路正中放,面對這樣一條交通脈搏边缝更,建築師預設這樣的場景仿佛他,建築猶如一個被托向空中的玻璃展品你这丫,形成城市道路邊獨特視覺標識快50,展館內的活動也成為展示的一部分暗器绝,吸引人們走進場地没叫错,感受設計的敘事一下顶,瀏覽本身也成為展覽發生的一部分欲。
How to deal with the relationship between thearchitecture and the site becomes the starting point of the initial design. TheSouth Third Ring Road adjacent to the site is an urban expressway in Xi'an withheavy traffic. In the face of such a traffic pulse, the architect preset such ascene. The building is like a glass exhibit which is held in the air, forming aunique visual sign beside the urban road. The activities in the exhibition hallalso become part of the exhibition, attracting people to enter the site and tofeel the narrative of design. Then browsing itself also becomes part of theshow.
其實打180,展館與藝術的頻繁互動已然發生勉强垂,就在前不久略微躲,畢加索銀盤作品展在曲江藝術中心經歷了開啟與謝幕的過程很八卦。
In fact, the frequent interaction between theexhibition hall and art has already taken place. Not long ago, Qujiang ArtCenter witnessed the opening and closing of Picasso's silver works exhibition.




空間敘事
Space Narrative
抵達場地的過程並不是平鋪直敘荷塘,而是經歷了落差肆意、轉折白虎做、驚喜與豁然開朗的過程可威力,這與人類的情感體驗似乎不謀而合怕扔。建築整體錨固于場地之上星眸,場地與建築一體化没体力,底部消隱在綠坡之中证人。
The process of arriving at the site is nota straightforward one, but a process of falling, turning, surprise and suddenlyopening up, which seems to coincide with human's emotional experience. Thewhole building is anchored on the site. The site and the building areintegrated with the bottom hidden in the green slope.
面對場地與道路十米綠化帶的高差赚玩,如何抵達場地压制作?景觀設計給出了詩意的回答出掌,將城市綠化帶的緩坡營造成綢帶步道轻快,讓坡度感在步道的擺動中“消失”句废话,引領走入这神光,漫步體驗成為與場地對話的途徑生出一,也舒緩的實現場地與城市更為緊密的互動门铃响。
Facing the height difference between thesite and the 10 meter green belt of the road, how shall people reach the site?The landscape design gives a poetic answer. The gentle slope of the urban greenbelt is built into a silk belt trail, so that the sense of slope"disappears" in the swing of the trail, leading the walk in. The walkexperience becomes a way of dialogue with the site, and also a more closeinteraction between the site and the city.





落客區的景觀設計與空間流線互相交疊存稿都,設計師並不急于讓人們抵達展廳180度,而是需徑直穿過一層的景觀花園心想莫。走過景觀區抵抗作,當人們乘坐88秒直梯跟我斗,樓梯的終點即是四面通透的懸浮展廳结算,在展廳回望時跟往,裙房屋頂的景觀與場地東側植物園形成連續的對話關系过风格,景觀與建築序列構成了設計師對空間的敘寫对缺点,使得情緒與體驗在當下自然而然的觸發相貌算。
The landscape design and space streamlineof the drop-off area overlap with each other. The designer is not eager to letpeople arrive at the exhibition hall, but allows them to go straight throughthe landscape garden on the first floor. Walking through the landscape area andafter taking the 88 second straight ladder, people will see the floatingexhibition hall with four transparent walls at the end of the stairs. Whenlooking back from the exhibition hall, the landscape on the roof of the podiumand the botanical garden on the east side of the site form a continuousdialogue relationship. The landscape and architectural sequence constitute thedesigner's narrative of the space, which naturally triggers the emotion andexperience at that moment.




谋ё∷糊邊界
Fuzzy boundary
建築與自然的關系13010,交互的方式以及體驗的無界感更连,成為設計師對空間內核的進一步思考上才。曲江藝術中心玻璃盒子可拥,也就是展廳部分受尽,整體采用雙層全玻璃幕牆的方式切豆腐,以達到外立面的輕盈透明狗血淋,使得建築以脑⊙危糊邊界的姿態交互自然我狐裘。兩層幕牆間距2m二十多,通過控制底部通風器和頂部開啟扇的開合门踹开,形成空氣對流及封閉过楼梯,實現溫度控制盯上、通風诱骗我、隔聲的環保性能人溜。
The designer further contemplates the spacecore by contemplating on the relationship between architecture and nature, theway of interaction and the boundless sense of experience. The Qujiang ArtCenter glass house, that is, the exhibition hall, adopts double-layer fullglass curtain walls to ensure the lightness and transparency of the externalfacade, allowing the building to interact with the nature in the form of fuzzyboundary. The distance between the two curtain walls is 2m. By controlling theopening and closing of the bottom ventilator and the top opening fan, airconvection and closure are formed, so as to realize the environmentalprotection performance of temperature control, ventilation and soundinsulation.
展館空間分為三層边庆幸,整體采用懸掛結構體系放——,在懸掛結構下柱子的受力方式由承受壓力轉為承受拉力几格中,發揮鋼材本身的性能眼光没,因此吊柱直徑縮減至200mm地几,達到室內近乎無柱的空間效果寻找机,使得展示空間的自由度能夠得到充分釋放多方,視線可幾乎無遮擋的與外部聯結坏习惯,哪抗馊幔糊內外邊界朦胧胧。
The exhibition hall space is divided into threelayers. The whole structure is a suspension structure. Under the suspensionstructure, the stress mode of the column is changed from bearing pressure tobearing tension, and the performance of the steel is brought into play. Thediameter of the suspension column is reduced to 200 mm to achieve the "almostno column" effect in the indoor space. Hence the freedom of the exhibitionspace can be fully released, and the sight line can be connected with theoutside almost unobstructed, blurring the inner and outer boundaries.





結 語
Conclusion
曲江藝術中心由gad聯手CCD室內設計黑小强、T.R.O.P景觀團隊合作完成我肩膀。作為空間與記憶的載體走啦,曲江藝術中心通過設計的“力”颗浑圆,材料的“透”我绝对,結構的“巧”画圈交,將外顯的張力與謙遜的介入巧妙結合衣袍上,成為一處懸浮的藝術宴會廳拍打,希望為西安與曲江社區源源不斷的注入新鮮話題外貌可。
Qujiang Art Center is jointly completed by gad,CCD (interior design) and T.R.O.P (landscape design). As a carrier of space andmemory, Qujiang Art Center, through the "strength" of design, the"penetration" of materials, and the "cleverness" ofstructure, skillfully combines the external tension with the modestintervention, and becomes a floating art banquet hall, hoping to inject newtopics into Xi'an and Qujiang community.









項目名稱︰ 西安曲江藝術中心
項目地點︰ 中國可少,西安
詳細地址︰ 西安曲江新區融創曲江印
項目類型︰ 公建
設計時間︰ 2018年
建成時間︰ 2019年
項目規模︰ 10200
設計單位︰ gad
項目總監︰王曉夏
項目主創︰王曉夏 吳壽清
建築︰付圓圓这些全、倪浙華
結構︰戚向明可攻击、朱奇交融、沈曉東
給排水︰胡挺
暖通︰ 季明星
電氣︰江濤
其他參與者
室內設計︰CCD
景觀設計︰T.R.O.P
業主︰西安融創
攝影師︰Shiromio Studio 解缥缈、CCD前先毁、吳壽清
結構手法︰懸掛結構
建築材料︰玻璃幕牆峰出尘,蜂窩石材目光宛、陽極氧化鋁板等
Project Name: Xi'an Qujiang Art Center
Project Location: Xi'an, China
Address: Rongchuang Qujiangyin, Qujiang New District, Xi'an
Project Type: Public construction
Design Time: 2018
Completion Time: 2019
Project Scale: 10200
Design Unit: gad
Project Director: Xiaoxia Wang
Project Creator: Xiaoxia Wang, Shouqing Wu
Architecture: Yuanyuan Fu, Zhehua Ni
Structure: Xiangming Qi, Qi Zhu, Xiaodong Shen
Water Supply and Drainage: Ting Hu
HVAC: Mingxing Ji
Electricity: Tao Jiang
Other participants
Interior Design: CCD
Landscape Design: T.R.O.P
Owner: Xi'an Rongchuang
Photographer: Shiromio Studio, CCD, Shouqing Wu
Structure technique: suspension structure
Building materials: glass curtain wall, honeycomb stone,anodized aluminum plate, etc

鸿彩快三彩票

| 下一页