首頁 > 作品 > 正文

鸿彩快三彩票空格建築 面向田野的住宅

本帖最後由 趙立嬌 于 2020-11-26 04:40 編輯

面向田野的住宅/House G


項目位于上海郊區别说您,基地東西面緊鄰其他村宅银细长,南邊面對農田為開闊景觀已经晚,北側靠近道路速度都。
Theproject is located in the suburb of Shanghai. It is adjacent to other villagesand houses in the East and West, farmland in the South and road in the north.

建築與周邊的住宅/Buildings and surrounding houses

業主是一對年逾六十的本地夫婦人原谅,他們的房子是三十多年前修建的没他说,幾年前已經被政府部門鑒定為危房一声哥。業主決定在原有的宅基地上重修一座新的自宅认出她,作為夫婦二人自住養老的歸所’碰,也可以讓在市里生活的子女偶爾回家小住你全。
The owner is a local couple over 60 yearsold. Their house was built more than 30 years ago and has been identified asdangerous by the government several years ago. The owner decided to rebuild anew house on the original homestead, as the home for the couple to live for theaged, or let the children living in the city occasionally go home to live.

建築呈現為一個南北向雙坡雙層的矩形體量苍翠,在保持面積不超出建築規範的情況下离别总,建築面寬被拉長过太,南向景觀和采光面相應增加考研玩。
The building presents a double slope anddouble-layer rectangular volume in the north-south direction. Under thecondition that the area does not exceed the building specifications, the widthof the building surface is lengthened, and the southern landscape and lightingsurface are increased accordingly.

雙坡雙層的矩形體量/Rectangular volume with double slopes and double layers

在房子的南側靠近田野的部分保留了室外菜園和曬場穿长袍,建築設計中則強化江南建築挑檐的語言與低緩的水平線相結合想必我,利用宜人的尺度統一景觀與建築兩個部分经受过。
在空間排布方面松动,強調了室內空間和室外景觀之間的高度互訪性做少爷,將建築的公共无眠,共有入睡,私有三個部分整合並加以區分忠心。對于室內部空間的排布很难说,滿足業主夫妻日常生活和鄰里交往成為整理兩層空間的關鍵汰。
In the south side of the house, the outdoorgarden and sunning ground are reserved in the part near the field. In thearchitectural design, the language of overhanging eaves in the south of theYangtze River is combined with the low horizontal line, and the pleasant scaleis used to unify the landscape and the building.
In terms of space arrangement, itemphasizes the high degree of mutual visit between indoor space and outdoorlandscape, and integrates and distinguishes the public, common and privateparts of the building. For the layout of interior space, the key to finishingthe two-layer space is to meet the daily life of the owner and the couple andthe neighborhood communication.

排水細部脚尖出,建築周邊環境/Drain detail良少年,Surrounding environment of buildings

一層南邊院子里按照業主的習慣保留了菜地可预计,並在一側重新設計了寬大的洗滌槽小三躺,平日里洗菜刷碗师本、種地取水等都在戶外完成衣套上。建築師在院子的邊界設計了一些簡單的體塊來限定場地否因,不需要晾曬作物和被褥的時候葛神弩,這里也可以成為鄰里相聚休閑的場所光焰。
In the south yard on the first floor,vegetable fields are reserved according to the habits of the owners, and alarge sink is redesigned on one side. On weekdays, washing dishes andcollecting water from the farmland are completed outdoors. The architectdesigned some simple blocks at the boundary of the yard to define the site. Itcan also be a place for neighbors to gather and relax when there is no need todry crops and bedding.

建築前的小花園/Small garden in front of the building


村子里的流動人口比例遠比城市里低乎仍,人與人之間的關系更加緊密疾飞。建築師為業主和鄰居設計了客廳做宠物、廚房牙牙拉、餐廳等一系列共有空間企划部。客廳的概念在這里被無限放大使他,同時承擔了傳統民居中堂屋的功能徐,成為一個可變空間打发我。位于一層的菜地下提示、曬場过二叔、廚房但传、餐廳也都可以是鄰居相聚聊天的地點安正。
The proportion of floating population inthe village is much lower than that in the city, and the relationship betweenpeople is closer. The architect designed a series of common spaces for theowners and neighbors, such as living room, kitchen and dining room. The conceptof the living room is infinitely enlarged here, and it also undertakes thefunction of the central hall of the traditional residence, becoming a variablespace. The vegetable field, sunning ground, kitchen and restaurant on the firstfloor can also be a place for neighbors to get together and chat.

在樓梯處設計了半通透的木格柵門绝路,作為進入二樓的提示里观战,也是共有空間和私人空間的分隔容于世。
A semi permeable wooden grid gate isdesigned at the staircase as a hint to enter the second floor and also aseparation between the common space and the private space.

二樓主要包括業主和兒女的臥室敢下手,以及供家庭成員偶爾交流休閑的角落哪儿去。
二樓的空間排布以功能和效率為出發點脸黑,利用走廊串聯各個臥室地方停、洗手間城驻扎。我們在走廊挑空處設計了一個簡單的水吧上面更,將“共有”的概念從一樓玄關延伸到二樓多增幅,也豐富了走廊作為純粹交通空間外的用途驾轻熟。
The second floor mainly includes thebedroom for the owners and their children, as well as a corner for familymembers to communicate and relax occasionally.
The space layout of the second floor takesfunction and efficiency as the starting point, and uses the corridor to connecteach bedroom and toilet. We have designed a simple water bar at the void of thecorridor, extending the concept of "common ownership" from the firstfloor porch to the second floor, and enriching the use of the corridor as apure transportation space.

二樓走廊與一側的水吧/The corridor on the second floor and the water bar on one side


玄關/Porch




業主的兒女平時在上海工作生活小型,希望回到遠郊父母家中時抓出去,可以享受鄉村生活的悠閑並且保留城市的私密感他运。我們將客臥和客衛整合成為一個完整空間扯开嗓,在景觀和采光上充分考慮視野和采光的需求须发竟。除了馬桶之外被我,洗手間的各項功能都以開放的姿態存在听力,空間上更加強調原木帶來的溫暖放松的氣氛两位衣。
The owner's children usually work and livein Shanghai, hoping that when they return to their parents' homes in thesuburbs, they can enjoy the leisure of rural life and retain the privacy of thecity. We integrate the guest bedroom and guest bathroom into a complete space,and fully consider the needs of vision and lighting in the landscape andlighting. In addition to the toilet, all functions of the toilet exist in anopen posture, and the space emphasizes the warm and relaxed atmosphere broughtby logs.

二樓臥室/Second floor bedroom

衛生間/Toilet


二樓的陽台和露台是二樓室內空間向外的延伸世界真,偶爾可以邀請親友進行相對私密的露天晚餐才开口、燒烤派對单身女。二樓的室外空間與一樓和遠處田野在視線上的聯系很緊密护法,但又保留了一些距離乡巴佬。
The balcony and terrace on the second floorare the outward extension of the interior space on the second floor.Occasionally, relatives and friends can be invited to have a relatively privateopen-air dinner and barbecue party. The distance between the upper floor andthe field is very close, but the distance between the first floor and theoutdoor space is reserved.

二樓露台空間/Balcony space on the second floor


閣樓是住宅最私密的部分它起,是完整的私人空間聚集,由多功能活動室气理顺、儲藏室和一個很小的屋頂戶外花園組成占城。小花園位于坡屋頂最高的山花部分体现出,在坡屋頂開洞手机站,化解了層高的限制雨摇。除了提升閣樓的采光和通風條件南边,私密的閣樓花園可以成為偶爾回來小住的女兒提供一片望空坟、思考一分钟、冥想的私密天地挺过。
The loft is the most private part of thehouse. It is a complete private space. It is composed of multi-functionalactivity room, storage room and a small roof outdoor garden. The small gardenis located in the highest part of the gable roof, and holes are opened in thesloping roof, which solves the limitation of floor height. In addition toimproving the lighting and ventilation conditions of the attic, the privateloft garden can be a private place for the daughter who occasionally comes backto live in a small house, providing a private space for observation, thinkingand meditation.

私密的閣樓空間/Private loft space


閣樓上的戶外小花園/Small outdoor garden in the attic

總平面圖/Site Plan
一層平面圖/First Floor Plan
二層平面圖/Second Floor Plan
屋頂平面圖/Roof Plan
閣樓平面圖/Attic Floor Plan

AA剖面圖/Section AA
BB剖面圖/Section BB
CC剖面圖/Section CC
東立面圖/East Elevation
西立面圖/West Elevation
南立面圖/South Elevation
北立面圖/North Elevation

軸測圖/Axon
模型圖/Model








項目信息
項目名稱︰面向田野的住宅
項目地點︰上海郊區
建成年份︰2019年
建築面積︰230
功能︰居住
結構形式︰混凝土框架
設計單位︰空格建築
主持建築師︰高亦陶我传达,顧雲端
設計團隊︰高亦陶他肯定,顧雲端想要抬,方寒柒洞天,周怡武魂都,陳和巧肚时,葉常青声答应,陳靜儀
攝影︰值更


Project information
Project name: House G
Project location: Shanghai
Project year: 2017-2019
Floor Area: 230 sqm.
Program: Residential
Structure: Reinforced concrete
Architect: Interval Architects
Principals-in-charge: Oscar KO, GU Yunduan
Design team: Oscar KO, GU Yunduan, FANGHanqi, ZHOU Yi, CHEN Heqiao, YE Changqing, CHEN Jingyi
Photography: ZHI Geng


鸿彩快三彩票

| 下一页